Úhrada poplatkov za dochádzku dieťaťa do materskej školy

Príspevok na čiastočnú úhradu nákladov v materskej škole

Zákonný zástupca dieťaťa je povinný pravidelne uhrádzať príspevky v zmysle Všeobecne záväzného nariadenia mesta Košice č. 103 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach v súlade so školským zákonom, za pobyt dieťaťa v materskej škole zriadenej mestom Košice, mesačne na jedno dieťa 20.- €.

Tento príspevok sa uhrádza vopred do 10. dňa v kalendárnom mesiaci na účet materskej školy (bankovým prevodom, poštovou poukážkou)
Číslo účtu MŠ: SK48 5600 0000 0005 0336 2003
Poplatky za príspevok rodičov, HN (hmotná núdza) eviduje, vedie agendu a spracováva žiadosti pre MMK hospodárka školy, ktorá je v tejto veci zodpovedná a má kompetenciu a povinnosť písomne upozorniť rodiča o možnosti ukončenia predprimárneho vzdelávania dieťaťa z dôvodu neplatenia poplatkov k uvedeným termínom VZN.
Príspevok v materskej škole sa neuhrádza za dieťa
a) pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné,
b) ak zákonný zástupca dieťaťa predloží riaditeľovi materskej školy doklad o tom, že je poberateľom dávky v hmotnej núdzi a príspevkov k dávke v hmotnej núdzi,
c) ktoré je umiestnené v zariadení na základe rozhodnutia súdu.

Kontakt na hospodárku MŠ: 055/729 40 93, 0907 900 68

Príspevok na stravovanie dieťaťa

Zákonný zástupca dieťaťa je povinný pravidelne uhrádzať príspevok na stravovanie dieťaťa. Príspevok, ktorý uhrádza zákonný zástupca dieťaťa vo výške nákladov na nákup potravín v MŠ je 1,45.- € denne.
Príspevok sa uhrádza vopred do 5. dňa v mesiaci za celý mesiac na účet školskej jedálne (bankovým prevodom, poštovou poukážkou).
Číslo účtu ŠJ: SK79 5600 0000 0005 0336 6004

Tieto platby sú realizované peňažnou poštovou poukážkou, alebo prevodom cez účet. Pri prevode cez účet je potrebné do poznámky uviesť meno a priezvisko dieťaťa nakoľko dieťa a rodič v niektorom prípade majú iné priezvisko.
Poplatky za stravu, HN, eviduje, vedie agendu a zodpovedá v tejto veci vedúca školskej jedálne.

Kontakt na vedúcu Školskej jedálne: 055/729 40 94